Om uddannelsen ISNHCP

Hvad er ISNHCP?

Det handler om hestens biologi og viljen til at ændre på det vi plejer at gøre.

Institution for the study of natural horse care practices som her hovedsæde i USA. Her uddannes hovtrimmere baseret på The Wild Horse Model, som tager udgangspunkt i de 4 søjler for Natural Horse Care (NHC) og er fundamentet for en naturlig hestepleje.

De 4 søjler

Jaime Jacksons mange års studier og erfaringer er samlet i De Fire Søjler (The Four Pillars)

Natural Boarding er et naturligt hestehold med stisystemer som skaber et interessant liv for hesten, hvor dens adfærdsmæssige og fysiologiske behov tilgodeses.

Reasonably Natural Diet er størstedelen af hestens næringsbehov, som bliver dækket af hø med lavt sukkerindhold samt tilskud af vitaminer og mineraler. Det er høet der giver den gode, sunde mikroflora i tarmen.

Natural Trim er vedligeholdelse af hestens hove med et naturligt trim. Dette trim skal efterligne det slid som der ville have været, hvis den levede i sit naturlige miljø.

Natural Horsemanship er forholdet mellem hest og menneske, som bør være bygget på respekt og tillid. Vi kan ride hesten når det sker i overensstemmelse med hestens naturlige bevægelsesmønster.

Hvad har de vilde at gøre med vores tamme heste?

De er genetisk samme art. Det betyder at den eneste forskel på dem er måden de lever deres liv på. Hesten som vi kender den i dag er skabt over 1 million års tilpasning. Det er kun 10000 år siden at den menneskelige indblandning begyndte, hvilket ikke er nok til at ændre på, hvad naturen skabte længe før. Desuden er det kun 1000 år siden den første hest fik sko på, hvilket betyder at hesten har klaret sig uden indtil da.

Udover at Jaime Jackson dokumenterer at heste ikke har brug for at få sko på, er han en fortaler for et bedre hestevelfærd og at hesten skal ud af boksen. Han fortæller bl.a. “Tear down the stalls and fences and let the horses run”. Heste er et flokdyr som er udviklet til at søge efter deres føde.

Læs meget mere om uddannelsen og om Jaime Jackson: