Vandrefolde

Hvad er en vandrefold?

Vandrefold er et stisystem som er lavet til at skabe mere vandring til hestene 24/7 året rundt og fodes med ad libitum hø. Man laver foderstationer forskellige steder væk fra læskure/løsdrift, vandet sætter man også gerne så de skal gå efter det. Man laver plads til de kan rulle sig og hvor de kan sove/hvile.

Hvorfor vandrefold og hvad gør det ved hestene?

Vandrefold er et mere naturligt hestehold hvor hestene vandre for at få mad, vand og for at gå i læ og med sove/hvile plads. Hestene har ad libitum hø, som er med til at der er mere ro i flokken da alle får det de har brug for at spise og til at holde varmen når der er koldt.

Denne måde at havde heste på hvor man kommer tætter på hvordan hestene lever frit på i deres naturlige omgivelser, hvor de går mange kilometer om dagen. Men der er selvfølelig også andre tinge der spiller en rolle her nemlig, hvad de går på, det vil sige er det jord eller stabilgrus. Græs er et af de store spørsmål, heste er skabt til at lever af græs, ja men de er ikke der er meget stor forskel på græs så græs er ikke bare græs..

Mine egen heste har gået på vandrefold i 4 år nu og jeg har fået en meget harmonisk flok på 6 i flere størrelser den miste er nok 90 cm og den største er ca 165 cm. Det er både hopper og vallakker der går sammen.